Priče iz Borovja

Objavljeno: 12.11.2012

Priča volontera Dječje kuće Borovje

Dječju kuću Borovje došao sam jer me zanima rad s djecom. Grupni rad s hrpom vesele djece je definitivno nešto što mene čini sretnim, a kao budući stručnjak na taj sam način dobio priliku provjeriti vidim li se i u budućnosti u radu s djecom, stekao sam nove vještine, nadopunio znanje, i dobio priliku još jednom uživati u dječjim igrama i zabavi.

Razmišljao sam kako bi volontiranje u DKB-u moglo izgledati, ali je premašilo svaka moja očekivanja. Znanje koje sam dobio edukacijom, timski rad sa svojim suvoditeljem, pomoć koju mogu dobiti u bilo kojem trenutku od koordinatora volontera i supervizija su samo neke stvari koje čine DKB posebnim i zlata vrijednim iskustvom.

Budućim volonterima bih svakako preporučio da dođu u DKB jer će naučiti mnoge stvari kao što su timski rad, nenasilno rješavanje sukoba, pravila grupe, odgovornost, organiziranje, aktivno slušanje i još mnogo lijepih i korisnih stvari.

Kako se u moju radionicu upisao premali broj polaznika, suvoditeljica i ja smo posjetili obližnju osnovnu školu te predstavljali svoju radionicu. Prije samoga ulaska u razred osjećao sam strah, ali i uzbuđenje. No, nakon što sam predstavio radionicu, osjetio sam zadovoljstvo i sreću što sam ja baš bio taj koji je dobio ovo neizmjerno lijepo iskustvo.

Volio bih da se djeca polaznici moje radionice prije svega zabavljaju, poštuju i uvažavaju jedni druge  i da ih kroz smijeh naučim osnovnim ciljevima svoje radionice, a to su kako se treba ponašati na terenu, a kako na tribinama. (volonter voditelj Sportske radionice).

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge