Pitaj Hrabrišu za pomoć

Objavljeno: 12.11.2012

Pitaš se tko je Hrabriša i kako bi ti on mogao pomoćI? Na koji način da uopće razgovaraš s Hrabrišom? Kakvu pomoć možeš dobiti?

Ukoliko ti se događa nešto zbog čega se osjećaš loše, ukoliko te neka osoba iz tvoje okoline na bilo koji način ugrožava (npr. vršnjaci te zadirkuju, ili roditelj često viče na tebe ili te udara) potraži pomoć na Hrabrom telefonu. Ukoliko se ne osjećaš dovoljno sigurno razgovarati o svom problemu na besplatnoj savjetodavnoj liniji, a i vrijeme za razgovor putem chata ti nije zgodno, napiši e-mail, opiši što ti se događa, postavi sva pitanja koja te zanimaju te ga pošalji ga našem Hrabriši na e-mail!

Hrabriša je dugogodišnji savjetovatelj Hrabrog telefona te je posebno educiran i senzibiliziran za djecu i njihova prava. Hrabriša voli dobivati upite od strane djece te će ti odgovor od njega doći u roku par dana. Ukoliko budeš opet imao/la pitanja za njega, slobodno mu opet pošalji e-mail i postavi još pitanja, dodatno objasni situaciju i dr. Hrabriša samo odgovara na e-mailove, tako da ga djeca ne mogu dobiti na savjetodavnoj liniji, ali je za e-mail komunikaciju uvijek otvoren.

Hrabriša je u zadnje vrijeme posebno aktivan na području Sigurnog korištenja Interneta te jako voli zajedno sa djecom razgovarati o korištenju chata, Facebooka, surfanja po raznim web stranicama. On će te naučiti kako koristiti pogodnosti Interneta na siguran način te ti može poslati na kućnu adresu i edukativne brošure i letke sa tom tematikom. 

HRABRIŠA: hrabrisa@hrabritelefon.hr

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge