Dječja kuća Borovje

Objavljeno: 12.11.2012

Draga djeco,

dobrodošli u svijet Dječje kuće Borovje!

Raspored radionica za 2013/14 godinu možete vidjeti ovdje raspored_tablica

Smješteni smo u naselju Borovje, a nudimo niz zabavnih i poučnih sadržaja u kojima možete uživati, a opet nešto naučiti, steći neku novu vještinu ili upoznati nove prijatelje.

Sigurno vas zanima što vam nudimo.

Dječja kuća Borovje kroz cijelu školsku godinu nudi niz zanimljivih radionica koji se održavaju od ponedjeljka do četvrtka u popodnevnim i večernjim satima. Više o samim radionicama možete pročitati u nastavku.

Ukoliko vam je malo “zaškripilo” u školi, nemate koncentracije za gradivo, ne znate kako biste učili ili jednostavno želite imati bolje ocjene nego što sada imate, slobodno nam se javite za Pomoć pri učenju. Educirani mladi volonteri će se nalaziti s vama jednom tjedno u prostoru Dječje kuće Borovje i raditi s vama na poteškoćama koje imate vezano uz školsko gradivo.

I za vrijeme školskih praznika Dječja kuća Borovje je otvorena i poziva svu djecu da se pridruže na zanimljivim i veselim radionicama. Radionice se odvijaju u jutarnjim satima. Za djecu u dobi od 4 do 6 godina, radionice se odvijaju radnim danom od 10 do 11.15h, a za djecu od 7 godina na više, provode se od 11.30 do 12.45h.

Dječja kuća Borovje nalazi se na adresi Bože i Nikole Bionde 32, 10 000 Zagreb. Možete nas nazvati na broj telefona 01 6112 758 ili nam pisati na djecjakuca@hrabritelefon.hr.

Brošuru o Dječjoj kući možeš pročitati ovdje Djecja kuca Borovje

 

Više o radionicama 

Upisi u radionice su na početku svake školske godine, a svake godine nudimo nove i zanimljive radionice (ali možete se javiti i tijekom školske godine ukoliko niste stigli na početak).

Neke od radionica su: MALI ISTRAŽIVAČI, SPORTSKA RADIONICA, ČAROBNE DASKICE (kazališna), ČUŠPAJZ (kombinacija različitih kreativnih tehnika), KOMPJUTORSKA, MIŠ MAUS KUĆA HAUS (njemački), KREATIVA DIZAJN I OSTALO (likovno kreativna) i mnoge druge!

 

 

 

 

 

 

 

Obilježavamo neke važne datume u godini kao što su Dan planeta zemlje, Međunarodni dan djeteta, Majčin dan…
Svake godine organiziramo Maskenbal, posjećujemo kazališta, zoološki vrt, a na kraju školske godine imamo Završno predstavljanje kada pokazujemo mamama, tatama, bakama, djedovima, prijateljima što smo radili cijelu školsku godinu!

 

 

Svaka radionica odvija se jednom tjedno. U svakoj radionici sudjeluje do desetero djece a traje od 45- 60 minuta.

Radionice vode mladi studenti i studentice koji zajedno s djecom osmišljavaju što će sve raditi na radionicama. Npr. na plesnoj plešemo, nalikovnoj crtamo, na dramskoj glumimo, na dizajnerskoj kreiramo fora odjeću, na glazbenoj pjevamo a mali istraživači istražuju svijet oko nas. Uz sve to super se zabavljamo, učimo nešto novo, družimo se s vršnjacima. Neke od naših radova možete vidjeti u časopisu Kućica.