Dječji odbor

Objavljeno: 12.11.2012

Znate li da i djeca imaju svoja prava? Svatko od vas ima pravo na obitelj, na mirno djetinjstvo, dom pun ljubavi, obrazovanje i igru. No, osim prava, vi imate i neke odgovornosti poput poštivanja roditelja, izvršavanja obaveza u školi, čuvanja okoliša.

U suradnji s OŠ Borovje od 2012. godine provodimo radionice Dječjeg odbora u prostoru škole i to kroz cijelu godinu. Dječji odbor čini skup od 12 učenika od 5. do 8. razreda.

A što radimo na radionicama?

Članovi Dječjeg odbora:

 

Posjete Dječjeg odbora nadležnim institucijama za zaštitu djece u RH!

Što članovi Dječjeg odbora kažu:

Antonija : Nitko te nema pravo oteti ili prodati!

Stela: imaš pravo znati svoja prava! I odrasli trebaju znati za ova prava i pomoći tebi da saznaš za njih!

Silvija: Imaš pravo na igru i odmor!

Lucija: Imaš pravo izraziti svoje mišljenje, a odrasli ga trebaju poslušati i ozbiljno ga razmotriti!

 

A kako je Dječji odbor okitio Božićno drvce? :)

  

  

 

Povodom obilježavanje sigurnog interneta i naš dječji odbor razgovarao o toj izrazito bitnoj temi za djecu i mlade. Osim toga, razgovarali smo o dječjim pravima, ali i obvezama koje moraju poštovati prilikom korištenja interneta. Članovi dječjeg odbora u razgovoru su stavili naglasak da to kako se osjećamo prilikom korištenja Internetom. Zaključili su da to mogu biti pozitivni i negativni osjećaji, ovisno o tome što se događa na Internetu. Izradili su i rad na kojem se nalaze njihovi osjećaji te razlozi zbog kojih se u njima pobude baš ti osjećaji. Osim toga svima šalju poruku što učiniti ukoliko se na internetu ne osjećamo baš ugodno.

Slobodno pogledajte njihovu poruku.

 

 

Draga djeco, i vi možete doprinijeti radu Dječjeg odbora! Možete pitati ono što vas zanima, davati komentare ili se požaliti ako je neko od vaših prava prekršeno. Klikom  ovdje možete saznati više o svojim pravima i odgovornostima i svojim znanjem pomoći sebi, svojim prijateljima, vršnjacima ili drugoj djeci kojima je pomoć potrebna.

Sudjelujte, uključite se, pomozite prijatelju, izborite se za svoja prava! Napišite email Dječjem odboru na e-mail djecji.odbor@hrabritelefon.hr.

 

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge