Pomažem vršnjacima u učenju i zaštiti svojih prava

Objavljeno: 12.11.2012

Jesi li ikad pomislio da te jedino tvoji prijatelji mogu razumjeti i pružiti ti pomoć? Jesi li se ikada našao/la u situaciji da ti se netko od prijatelja obratio za pomoć a da mu nisi mogao/la ili znao/la pomoći? A Jesi li ikada to učinio i nakon toga se osjećao dobro, ali onako zbilja dobro?

Odgovore na ova pitanja daje projekt međuvršnjačke pomoći pod nazivom «Pomažem vršnjacima u učenju i zaštiti svojih prava». Radionice vode tvoji vršnjaci koji na zanimljiv i kreativan način u ugodnoj atmosferi prenose znanja o dječjim pravima, dužnostima i odgovornosti. Osim toga oni će te uputiti u to tko su osobe kojima se možete obratiti za pomoć kada primjetiš da se neko tvoje pravo ili pravo tvog prijatelja krši, koje su to situacije u kojima je potrebno i nužno nešto poduzeti kako bi se zaštitili te na koji način. Djeca imaju pravo znati svoja prava i tražiti od drugih da ih štite i poštuju.

Ako ti se sve navedeno čini zanimljivim i misliš da bi mogao učinit nešto dobro po pitanju promicanja i zaštite dječjih prava,dužnosti i odgovornosti, a pri tome živiš u Zagrebu i okolici uključi se u projekt međuvršnjačke pomoći. Ideju možeš prenijeti razredniku, psihologu ili pedagogu u svojoj školi koji nas mogu kontaktirati radi suradnje na tom projektu. 

Za sva pitanja koja imaš vezano uz zaštitu dječjih prava, ali i u sitacijama kada  ne znaš s kim bi razgovarao i ili kako bi nekome povjerio svoje probleme, tajne i osjećaje koji su ti teški, nazovi Hrabri telefon na besplatni broj 116111  svaki radni dan od 9 do 20 h. Za pomoć se možeš obratiti i na e-mail savjet@hrabritelefon.hr ili putem chata svakim radnim danom od 17 do 20 sati.

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge