Hrabri telefon slavi 20. rođendan – dođite na “Dan za obitelj” 21. svibnja i proslavite ga s nama!

Objavljeno: 15.05.2017

Budući da je obitelj u središtu rada udruge, ovim događajem se Hrabri telefon želi zahvaliti svim obiteljima na podršci u prvih 20 godina rada. Također, želimo naglasiti važnost zajedničkog slobodnog vremena roditelja i djece bilo koje dobi pa aktivnosti na Danu za obitelj imaju za cilj povezivanje članova obitelji i širenje ideja za provođenje slobodnog vremena kod kuće.

Zašto je igra važna?

Ako radimo na toplim odnosima u obitelji, tada radimo i na uspostavi povjerenja. Povjerenje je važno kako bi se dijete u obitelji osjećalo zaštićeno i kako bi na siguran način moglo učiti i istraživati svijet oko sebe. Odnos povjerenja je važan kao prevencija bilo koje vrste zlostavljanja i nasilja, a osim u ranom djetinjstvu, važan je i u adolescenciji koje je najrizičnije vrijeme za vršnjačko nasilje.

Igra i druge zajedničke aktivnosti predstavljaju neke od načina na koje se djeca i roditelji mogu povezati i pojačati odnos privrženosti te poboljšati međusobnu komunikaciju, i na taj način pomoći u izgradnji čvrstog povjerenja. Važno je provesti slobodno vrijeme u zajedničkim aktivnostima koje su ugodne i zabavne svim članovima obitelji, a na Danu za obitelj možete dobiti neke ideje o tome kako možete provesti to vrijeme.

Koje aktivnosti možete očekivati?

Aktivnosti su prilagođene djeci različite dobi, a odvijaju se i za stolovima i na travi. Neke od aktivnosti koje ćete moći raditi na Danu za obitelj su:
• igranje velikog memory-a o sigurnom surfanju
• igranje s domaćim plastelinom
• izrada kreativnih obiteljskih zahvalnica i čestitki
• prisjećanje i igranje nekih igara iz djetinjstva roditelja
• sudjelovanje u plesnom natjecanju
Čeka vas još puno drugih, zabavnih aktivnosti, kao i malenih i velikih nagrada za sudjelovanje!

Kako nas pronaći?

Nalazimo se na jugoistočnoj strani Bundeka, u neposrednoj blizini dječjeg igrališta. Najbliži ulaz u park je ulaz kod rotora (križanje Ul. Damira Tomljanovića i Ul. Savezne republike Njemačke).

Do Bundeka se može doći brojnim autobusima javnog prijevoza (166, 219, 220, 221, 222, 229, 234 i 268), kao i tramvajskim prijevozom (tramvaji 6, 7 i 14). Tramvajska stanica je Muzej suvremene umjetnosti (7, 14) ili Sopot (6), a od stanice do Bundeka možete doći pješke (10 minuta u smjeru sjevera).

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge