Održan je prvi ciklus radionica iz programa “Roditelji u razvodu braka – stavimo dijete na prvo mjesto”

Objavljeno: 10.04.2017

U ožujku je održan prvi ciklus radionica iz novog programa Hrabrog telefona financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku. Cilj programa je pružanje besplatne savjetodavne pomoći i podrške roditeljima u procesu razvoda braka kroz direktan grupni rad usmjeren na unaprijeđenje roditeljskih kompetencija.

U sklopu ciklusa održalo se 12 susreta u trajanju od 90 minuta, a u prvi ciklus se uključilo 12 roditelja. Roditelji su izrazili zadovoljstvo provedenim programom, a naveli su kako im se posebno svidjelo približavanje dječjih očekivanja, promišljanje o postupcima i utjecaju razvoda na odnos s djetetom i upoznavanje načina za postizanje svojih želja u vezi djeteta bez sukoba s partnerom. Također, naveli su kako su zadovoljni što su imali prilike podijeliti iskustva s grupom te da su im susreti pomogli kako bi dobili bolji uvid u sebe i situaciju u kojoj se nalaze.

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge