Održan Kick-off sastanak projekta AWAY u Budimpešti

Objavljeno: 07.04.2017

Dana 4. i 5. travnja održan je kick-off sastanak u Budimpešti u organizaciji Terre des Hommes Foundation „Lausanne“ u Mađarskoj kao glavnog nositelja projekta. Sastanku su uz predstavnice Hrabrog telefona prisustvovale i predstavnice organizacija Terre des Hommes Helvetia Rumunjska, Program for Development of the Judicial System Bugarska, Defense for Children International Belgija i The International Juvenile Justice Observatory također iz Begije.

Glavni cilj projekta je stvaranje regionalnog empirijskog znanja o diverziji (alternativnim mjerama) u maloljetničkom pravosudnom sustavu odnosno povezivanje i edukacija stručnjaka koji rade sa djecom u riziku i/ili u konfliktu sa zakonom.

Na sastanku su definirani su financijski planovi i izvještaji te definicije diverzije, restorativne pravde, metodologije te strukture. Grupacija Pressley Ridge predstavila je metodologiju rada s djecom u dječjom odboru kao jedna od značajnih aktivnosti projekta. 

Očekujemo da ćemo kroz zajedničku suradnju uspješno provoditi aktivnosti projekta.

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge