Održan međunarodni sastanak “Važnost dječjih linija u sustavu zaštite djece u Europi”

Objavljeno: 27.06.2017

Child Helpline International i Hrabri telefon organizirali su međunarodni sastanak na temu: „Važnost dječjih linija u sustavu zaštite djece u Europi“. Sastanak se održao 26. i 27. lipnja u prostoru Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Sastanku su prisustvovali brojni stručnjaci iz nevladinog, vladinog i privatnog sektora: predsjednica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Gordana Buljan Flander, zamjenica predsjednice Hrabrog telefona Jelena Tomić, programska koordinatorica savjetodavnih linija Anamarija Vuić, Sheila Donovan, direktorica međunarodne mreže dječjih savjetodavnih linija – Child Helpline International, predstavnica Youth advisory council, Lucija Fusić, Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Mateja Petrić, stručna savjetnica u Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Peter Clements, zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj, Tanja Zaninović, viši stručnjak za pravne poslove Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti – HAKOM, Gordana Petrović, stručna suradnica u Centru za socijalnu skrb Zagreb, Marko Pavić, stručni suradnik u Odjelu za maloljetničku delikvenciju Ravnateljstva policije te Albert Mrgole, predsjednik slovenske dječje savjetodavne linije „Tom“. Također, sastanku su prisustvovali predstavnici dječjih linija iz Belgije, Finske, Švedske i Velike Britanije.

Članovi sastanka razmijenili su dosadašnja iskustva te raspravili o mogućim načinima buduće suradnje. Hrabri telefon i Centar za socijalnu skrb Zagreb ovom su prilikom potpisali i sporazum o suradnji što predstavlja još jedan važan korak u sustavu zaštite djece.

 

 

 

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge