Proveden treći trening za voditelje Odjela za brak i obitelj (CZSS) u okviru projekta Child Protection Hub

Objavljeno: 30.01.2017

U Zagrebu je 27.01.2017. godine održan treću trening pod nazivom “Jačanje kompetencija i osnaživanje voditelja u području zaštite djece i obitelji” namijenjen voditeljima timova za brak i obitelj centara za socijalnu skrb. Trening se proveo u okviru projekta Child Protection Hub za Jugoistočnu Europu, a sama tema projekta proizašla je iz početnog istraživanja koje je provedeno sa socijalnim radnicima, ravnateljima centara za socijalnu skrb te profesorima na fakultetu socijalnog rada.

Na treningu je prisustvovalo 36 sudionika te su u prostoru Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba aktivno sudjelovali u iskustvenim vježbama na temu leadershipa, podjele uloga i odgovornosti s kojima se svakodnevno suočavaju na svojim radnim mjestima. Trenerice Sanja Orešković, Gordana Daniel, Emina Horvat, Ivana Šafran Tunjić i Ljiljana Bubnić su aktivno vodile proces treninga stručnjaka podijeljenih u dvije grupe, kako bi se osigurao kvalitetniji rad.

Evaluacije su pokazale zadovoljstvo stručnjaka odabranom temom, inovativnost u pristupu te su posebno naglasili važnost razmjene iskustava Voditelja za svoj daljnji rad.

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge