Stručni skup „Prava maloljetnika u kaznenom maloljetničkom postupku“

Objavljeno: 25.01.2017

Hrabri telefon u suradnji s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (USZM) organizira stručni skup pod nazivom „Prava maloljetnika u kaznenom maloljetničkom postupku“ koji će se održati 22. veljače 2017. godine, od 13 do 15 sati na adresi Kaptol 27, Zagreb. Skup će se održati u okviru projekta „The Right(s) court for children“, a namijenjen je stručnjacima koji rade s djecom i mladima.

Uvodničari u stručni skup će biti:

Na skup se pozivaju zainteresirani socijalni radnici, socijalni pedagozi, suci za mladež, obiteljski suci, suci prekršajnih sudova, suci kaznenih odjela, državni odvjetnici, policajci, odvjetnici, pravobranitelji, odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici za mladež, savjetnici, stručnjaci za djecu i mlade, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija.

Zbog velikog interesa za skup, zatvorena je mogućnost prijave te se zahvaljujemo na motivaciji za sudjelovanjem.

„The Right(s) court for children“ je projekt kojeg Hrabri telefon provodi u suradnji s partnerima iz Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Italije i Velike Britanije, a pod vodstvom međunarodne organizacije za zaštitu djece Terre des Hommes. Cilj projekta je podizanje svijesti i unaprjeđenje znanja djece o njihovim pravima u sudskim postupcima, kao i promoviranje pravosuđa prema njihovim potrebama.

Financirano od: EU

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge