Zaigrajte s nama igru DIJETE + INTERNET = SIGURNOST

Objavljeno: 05.02.2013

Kada ste počeli ići sami u školu ili u kino, što su vam roditelji govorili? Jesu li vas upozoravali na neke situacije koje bi se mogle dogoditi? Sigurni smo da ste dobili određena uputstva kako se ponašati vani kada ste sami i susretnete nepoznatu osobu! No, jeste li dobili uputstva kako se koristiti Internetom?

Internet je postao gotovo najprivlačnije mjesto na kojem djeca i mladi borave. Internet djeci pruža mogućnost za brzo proširivanje znanja, istraživanje, gledanje filmova, druženje, igranje igara i sl.

Internet bismo mogli zamisliti kao veliku šumu u koju sami ulazimo često bez razmišljanja. No, pokušajte se zamisliti da stojite ispred jedne takve šume i da trebate ući u nju. Bi li vas bilo strah? Biste li željeli istražiti malo više tu šumu?

Upravo zbog svih mogućnosti koje pruža i njegove veličine smatramo bitnim da se znate pravilno i sigurno služiti Internetom!

Koliko znate o sigurnom korištenju Interneta provjerite u kvizu kojeg smo smislili za vas!

 

Sigurni internet-kviz

 

 

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge