Savjetovanje i podrška djece i roditelja

Objavljeno: 21.09.2012

Čini Vam se da Vas djeca ne slušaju i ne prihvaćaju Vaše savjete? Teško Vam je izaći na kraj s djetetom? Čini Vam se da bi Vam pomoć dobrodošla?

 

Savjetovalište je namijenjeno djeci i roditeljima zbog:


Rad je koncipiran kroz jednosatni razgovor kojem prisustvuju članovi obitelji i savjetovatelj – psiholog ili socijalni radnik (stručnjaci educirani iz područja obiteljskog savjetovanja).

Za dogovor termina nazovite 01/6117-190 ili pošaljite e-mail na savjetovaliste@hrabritelefon.hr. Nalazimo se u prostoru Dječje kuće Borovje na adresi Bože i Nikole Bionde 32.

Savjetovalište je besplatno!


logo

 

Osnaživanje djece u Dječjem domu Zagreb je novi program Hrabrog telefona.

Osnovna namjera programa je osnaživanje djece i jačanje prosocijalnog ponašanja kroz:

•             Osnaživanje pozitivne slike o sebi

•             Prepoznavanje i nošenje s emocijama

•             Podučavanje  nenasilne, asertivne komunikacije

•             Podučavanje o dječjim pravima, naročito onim vezanim uz participaciju djece u životnom okruženju.

Program provode članovi Hrabrog telefona (voditelji i volonteri) koji su uz iskustvo volontiranja na Hrabrom telefonu posebno educirani i senzibilizirani za rad sa djecom,  posebno zlostavljanom i zanemarenom djecom te koja su doživjela bilo koji oblik nasilja ili svjedočila istom. Izvoditelji ovog programa su pod stalnom supervizijskom podrškom uz mogućnost doedukacije kako na programu tako i unutar udruge.

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge