Hrabri telefon za mame i tate 0800 0800

Objavljeno: 22.09.2012

Hrabri telefon za mame i tate (broj telefona je 0800 0800) je sigurno i povjerljivo mjesto kojemu se svaki roditelj i druga odrasla osoba zabrinuta za dobrobit djeteta može obratiti kako bi porazgovarala sa stručnom osobom ili potražila savjet kako postupiti ili se postaviti u određenoj situaciji vezanoj uz dijete. Otvorena je svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Hrabri telefon za mame i tate je mjesto gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta. Linija je mjesto gdje roditelj može očekivati podršku i savjet s područja kompetentnog roditeljstva, poboljšanja komunikacije s djetetom ili mladom osobom unutar obitelji, kako razgovarati s djetetom o razvodu, svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja djeteta te ostalih područja usko vezanih uz zaštitu djetetovih potreba i prava, ali i odgovornosti. Važno je za znati da je razgovor povjerljiv te sve informacije ostaju između nazivatelja i osobe s kojom ste razgovarali na liniji – volonterom Hrabrog telefona.

Linija je anonimna i može ju se dobiti potpuno besplatno nazivajući s bilo kojeg telefona – fiksne linije, mobitela pa čak i javnog telefona bez telefonske kartice.

Također, ukoliko roditelj nazove Hrabri telefon za mame i tate, informacija da je zvao neće se pokazati na ispisu poziva, to jest, na mjesečnom telefonskom računu.

Tko su savjetovatelji Hrabrog telefona?

Savjetovatelji Hrabrog telefona su mlade osobe, studenti fakulteta humanističkih znanosti (psihologije, socijalnog rada, edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta). Prije uključivanja u rad na liniji, savjetovatelji su posebno educirani za telefonsko savjetovanje te se posebno educiraju za područja od velike važnosti za zdrav djetetov psihosocijalni razvoj. Završetkom osnovne edukacije, savjetovatelji se za vrijeme svog staža kontinuirano educiraju i profesionalno nadograđuju kako bi osigurali što bolju pomoć i podršku roditeljima i djeci koji zatraže pomoć na Hrabrom telefonu.

Zašto Savjetodavna linija za roditelje?

Od početka rada Hrabrog telefona, roditelji čine značajan udio u broju nazivatelja i klijenata na svim našim savjetodavnim uslugama. Mnogi od njih nisu bili sigurni jesu li savjet potražili na pravom mjestu. Na ovaj način želimo roditeljima dati još više na važnosti i poručiti im: ‘Hrabri telefon zaista postoji i za vas!’. Tu smo da ih saslušamo, pružimo podršku i da zajedničkim snagama dođemo do najboljih rješenja načina osiguravanja bezbrižnog odrastanja djece i mladih osoba.

 

 

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge