Radionice Sigurnijeg Interneta

Objavljeno: 20.10.2012

Roditelji!

Pojavom moderne tehnologije u posljednjih nekoliko godina u mnogočemu se promijenio način komunikacije, učenja i istraživanja, kako kod odraslih, tako i kod djece. Uporaba računala ima mnoge dobre strane, ali skriva i mnoge opasnosti zbog olakšane komunikacije s nepoznatim osobama i pojave nove vrste nasilja – cyberbullyinga. Budući da će zabrana u djeci pobuditi još veću pozornost, a vi svoju djecu ne možete cijelo vrijeme imati „na oku“, vrlo je bitno da se kod djece osvjesti potencijalna opasnost i da ih se nauči pravilima ponašanja na internetu.

Rezultati istraživanja Hrabrog telefona i Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba iz 2013. godine pokazuju sljedeće:

Čak dvoje od troje djece prije nego što navrši 13 godina života otvori svoj Facebook profil. Od 93% ispitane djece, koliko ih ukupno ima vlastiti profil, 4 od njih 5 u svojoj obitelji nema pravila o sigurnom korištenju te društvene mreže. Primjećena je gotovo stalna uključenost djece na Facebooku.

U Dječjoj kući Borovje održavaju se radionice Sigurnog Interneta za djecu. Radionice se održavaju jednom tjedno u malim grupama i potpuno su besplatne. Sa djecom se radi na sigurnosti, zaštiti anonimnosti, pravilima ponašanja na internetu, cyberbullyingu, traženju pomoći i još mnogo toga.

Ako imate mogućnosti te vaše dijete potazuje želju za pohađanjem radionica,uključite ga! Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 6112-758 ili dođite osobno u ulicu Nikole i Bože Bionde 32 u Zagrebu. Veselimo se svakom novom članu!

Veselimo se svakom novom članu!


Što su rekli neki od polaznika radionice:

J.S (9): „Nepoznatima na Internetu ne smijemo govoriti svoje pravo ime ni prezime ni imena i prezimena svoje rodbine ni adresu

P.B. (9): „Ona se ne smije naći s tim prijateljem s interneta jer ga uopće ne poznaje!

 

Hrabri telefon je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge